FEIT OF FABEL? 2.0

De laatste keer zijn de fabels van huidverzorging voorbij gekomen; nu de feiten! Ik licht er een paar toe waarvan ik denk dat je ze het vaakst tegenkomt in je dagelijkse routine.

 

  1. Producten die schuimen zijn meer uitdrogend.

Schuimende producten zijn meer uitdrogend dan producten zoals een gel of een reinigingsmelk. Dit komt simpelweg omdat een reinigingsmelk  bijvoorbeeld een vettig laagje achter kan laten. Daarnaast zijn de ingrediënten die ervoor zorgen dat een product dat schuimt meer uitdroogt dan die van bijvoorbeeld een reinigingsmelk.

 

  1. Scrubben kan ook zonder korrel

Vaak hebben mensen het idee dat een scrub alleen werkt wanneer er een korrel in verwerkt is. Je voelt tenslotte dat het lekker werkt op de huid. Maar je kan ook zeker zonder korrel scrubben. Dit kan bijvoorbeeld met een fruitzuur of een enzym peeling. Met een enzympeeling worden de eiwitten tussen de dode huidcellen opgelost. Zelfde resultaat maar zonder korrel!

 

Tip: Dit is een aanrader voor onder andere gevoelige huidjes!

 

  1. Make-up kwasten en sponzen moet je regelmatig schoonmaken

Naast dat het opdoen van make-up beter en mooier gaat wanneer je kwasten en/of sponzen schoon houdt is het ook van belang voor je huid. De bacteriën blijven zich ophopen en wanneer je huid beschadigingen heeft is de kans groot dat je door middel van je make-up kwasten de infectie kan verspreiden.

 

  1. Oliën zijn goed voor de huid

Vaak zijn mensen bang om olie te gebruiken als verzorging maar dit is helemaal niet nodig. Oliën zoals tea tree (tegen acne) of olie met kamille (herstellend) kunnen met de geconcentreerde hoeveelheid juist helpen. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld een anti litteken olie 1x in de week. Wanneer ik een dag geen make-up draag doe ik na het reinigen in plaats van een dagcrème de olie op. Zeker in de wintermaanden helpt het erg goed tegen onder andere schilfers. Je verdiepen in welke olie het beste bij je huid past is zeker belangrijk. Het blijft altijd zoeken naar wat het beste werkt voor jouw huid.

Dit waren de feiten. Ik hoop hiermee iets meer duidelijkheid te hebben gegeven over belangrijke punten die voorkomen in je dagelijkse routine. Ben je nou benieuwd welke producten het beste bij jou passen? Vraag gerust om advies!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *