FEIT OF FABEL?

Je kent ze wel; de middeltjes van oma, de tips van je buurvrouw of de zoekmachine Google. Allemaal geven ze met de beste bedoelingen advies maar dit klopt helaas niet altijd. Zeker op het gebied van huidverzorging zijn er veel feiten en fabels. In de komende blogs zal ik de feiten van de fabels gaan scheiden. Dus vandaag; fabels!

 

 • Een onzuivere huid mag je best hard aanpakken
  FABEL

Kijk; ik begrijp heel goed wanneer dat puistje voor de 6e keer terug komt nadat je 4x per dag reinigt, scrubt, maskertjes op doet en detox hebt gedaan. Het liefst pak je dan het grove geschut erbij om eens flink aan de slag te gaan maar doe dit niet! Hoe cliché het ook klinkt; agressiviteit op je huid werkt alleen maar averechts. Je huid reageert namelijk op de producten door (bijvoorbeeld) nog meer talg te produceren om te compenseren. Het is dus belangrijk om de balans van je huid zo min mogelijk te verstoren. Dit doe je het beste door milde producten te gebruiken.

 • Alcohol in producten moet je ten alle tijden vermijden
  FABEL

Alcohol in producten heeft een slecht imago. Over het algemeen is dit ook terecht maar het ligt geheel aan de toepassing van de alcohol. Er zit een groot verhaal achter het gebruik van alcohol in producten maar het belangrijkste is: gebruik de mildste vorm voor de juiste doelen. Bij een onzuivere huid kan er een infectie zijn, deze bestrijd je het best door bijvoorbeeld een tonic te gebruiken met een milde vorm van alcohol. Maar wederom; de vorm! Over dit onderwerp alleen kan ik al een blog vullen.

 • Reinigen is het belangrijkste in de avond
  FABEL

Net als je lichaam is ook je huid ‘s nachts druk met het reinigen en herstellen van de huid. Daarnaast zweet je veel in je slaap en is je kussensloop ook een bron van bacteriën. Het is dus zeker belangrijk om in de ochtend ook te reinigen. Alle afvalstoffen van de nacht liggen nog op de huid. Daarnaast werkt je serum of crème ook veel beter en blijft make-up mooier en langer zitten op een goed verzorgde en gereinigde huid! Dus; denk ook aan in de ochtend reinigen!

 • Met een plens water in mijn gezicht is mijn huid gereinigd
  FABEL

Veel mensen denken wanneer ze in de ochtend hun gezicht wassen met water het gezicht ook gereinigd te hebben maar, het tegendeel is waar. Je huid heeft een vettig laagje, wanneer je normaal olie met water mengt stoot dit elkaar af. Dit is ook het geval met je huid.

Je smeert dus eigenlijk alleen de viezigheid maar uit (niet een heel fijn idee). Daarom is het altijd belangrijk een type reiniger te gebruiken die ervoor zorgt dat de olie van je huid zich mengt met de reiniging en zo alle viezigheid meeneemt.

 

Dit waren de eerste fabels. Ik hoop hiermee iets meer duidelijkheid te hebben gegeven over fabels die voorkomen in je dagelijkse routine. Ben je nou benieuwd welke producten het beste bij jou passen? Vraag gerust om advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *