Wat is jouw huidtype?

De basis van elke huidverzorging is weten wat jouw huid nodig heeft. Dus; we moeten terug naar de basis. Welk huidtype heb ik? Wat wilt mijn huid en waar herken ik dit aan? In deze blog wil ik samen met jou de stappen doorlopen om te kijken wat jouw huidtype is.

Om te beginnen is het natuurlijk zo dat niet elke huid in een type-hok te plaatsen is. Seizoenen en hormonen hebben allemaal effect op jouw huid. Daarom is het altijd belangrijk te blijven kijken wat je huid ‘aan het doen is’. Dit betekent dus dat (net als je humeur?) je huid kan schommelen en je moet blijven kijken waar je huid behoefte aan heeft.

Hieronder vind je een afbeelding met vragen die je naar keuzes lijdt en tenslotte naar jouw huidtype. Dit is slechts een korte manier om vast te stellen wat je huidtype is. Natuurlijk zijn er veel factoren die hier belangrijk bij zijn. Daarom is het nooit verkeerd om kennis in te winnen bij mij of een andere specialist zodat je zeker weet de huidverzorging te hebben die het beste bij jou past. Hieronder vind je ook een korte omschrijving van jouw huidtype en do’s en dont’s!

 • Huidtype Droog
  Een droge huid is snel te herkennen aan een trekkerige huid na het douchen of reinigen. Dat trekkerige gevoel voel je vooral wanneer je bijvoorbeeld lacht. Het voelt dan alsof je huid strak staat.

Belangrijk bij deze huidtype is een verzorging die ‘vaster’ van vorm is. Dus een crème met boters zoals sheaboter of cacaoboter (ja echt! En nee geen chocola). Deze boters leggen een beschermlaag over de huid en voedt de huid intensief.

 • Huidtype Combinatie Droog
  De huid voelt niet direct na het douchen of reinigen droog maar in de loop van de dag worden bepaalde gebieden droog of ontstaan er schilfertjes.

Belangrijk bij dit huidtype is een lichte dagcrème en s’ avonds de huid meer te voeden met een crème voor de droge huid. Dus door een vettere crème te smeren voor de nacht.

 • Huidtype Combinatie Vet
  Dit huidtype is niet bekend met het trekkerige gevoel maar voelt prima aan na het douchen. Deze huid gaat gedurende de dag glimmen op de bekende plekken zoals neus, kin of voorhoofd.

Belangrijk bij dit huidtype is om producten te gebruiken die niet te veel uitdrogen. Omdat het een gecombineerde huid is kunnen namelijk de drogere plekken hieronder lijden.

 • Huidtype Vet
  Deze huid is eigenlijk vrij snel weer aan het glimmen na het reinigen en er vormt zich binnen een uur al een vettig /glanzend laagje op de huid.

Bij deze huid kunnen producten worden gebruikt die de talgproductie van de huid remmen en matterend werken. Maar zeker niet uitdrogend! Let daarom goed op de bestandsdelen. Op de lange termijn geeft het uitdrogen van de huid juist het tegenovergestelde effect en gaat je huid overcompenseren.

Tip: koop geen producten die in een vaste vorm worden verkocht zoals zeep of die in verzachtende lotions en crèmes zitten. Deze kunnen de poriën verder verstoppen en zien er vettig uit op de huid. Gebruik daarom ‘luchtige’ stoffen zoals serums en gels. Deze worden snel opgenomen en blijven niet ‘liggen’ op je huid.

Nu je (ongeveer) weet wat je huidtype is heb je de basis van je huidverzorging te pakken! Hierop kun je de producten aanpassen en opzoek gaan naar de perfecte match in jouw huidverzorging. Ben je nou benieuwd of wil je meer advies? Tijdens mijn behandelingen loop ik graag je huidtype door om je persoonlijke tips te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *